Pozdní sběr
Pozdní sběr
Hrozny na výrobu musí splňovat všechny požadavky na výrobu vína jakostního. Navíc musí pocházet z jedné vinařské podoblasti a původ hroznů, jejich cukernatost, hmotnost, popř. odrůda nebo směs odrůd musí být ověřena SZPI. U vín s přívlastkem se nesmí zvyšovat cukernatost moštu. Etikety přívlastkových vín obsahují název vinařské oblasti a podoblasti, mohou obsahovat název odrůdy nebo odrůd, ročník sklizně a název vinařské obce a viniční tratě. Víno s přívlastkem lze označit dovětkem známkové. Povinné je taktéž číslo příslušné šarže a evidenční číslo jakosti, které přidělí SZPI.
Vína, u nichž byla sklizeň hroznů při cukernatosti nejméně 21°NM. Bývají to plná, extraktivní, suchá či polosuchá vína.
Nejprodávanější

suché, pozdní sběr

suché, pozdní sběr

polosladké, pozdní sběr

polosuché, pozdní sběr

polosladké, pozdní sběr

suché, pozdní sběr

polosuché, jemně perlivé víno v pozdním sběru