Zemská vína
Co je to zemské víno?
splňuje následující požadavky: je vyrobeno výhradně z tuzemských hroznů sklizených na vinici pro jakostní víno dané oblasti z odrůd povolených v některém ze členských států EU nebo z odrůd, které sice nejsou zapsány ve Státní odrůdové knize, ale je z nich povoleno vyrábět zemská vína (např. Damascenka, Modrý Janek, Ryzlink buketový). Cukernatost hroznů při sklizni musí být min. 14 °NM. Značí se názvy „moravské zemské víno" nebo „české zemské víno" a dále mohou být označeny ročníkem a odrůdou/-ami.
#ShowMore#
Moravská zemská vína někdy označují vinaři i vína, která jsou vyrobena z hroznů, jež sice splňovaly podmínky pro výrobu vín jakostních, ale např. kvůli malé velikosti šarže se rozhodli je k zatřídění do kategorie jakostního vína nepředložit.
Nejprodávanější

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

suché, jemně perlivé moravské zemské víno

polosuché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno - zrálo v sudu

suché, moravské zemské víno

polosuché, jemně perlivé moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno