Suché, polosuché a polosladké víno
Co to je suché víno?
Suché víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, jenž smí dosahovat:
- max. 4 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
#ShowMore#
Co je to polosuché víno?
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
- max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Co je polosladké víno?
Polosladké víno má obsah cukru ve víně větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr.
Nejprodávanější
suché, pozdní sběr
polosladké, výběr z hroznů
suché, pozdní sběr
polosuché, pozdní sběr
polosuché, moravské zemské víno
suché, moravské zemské víno
suché, moravské zemské víno
suché, moravské zemské víno
suché, pozdní sběr