Suché, polosuché a polosladké víno
Suché víno
Suché víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, jenž smí dosahovat:
- max. 4 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
#ShowMore#
Polosuché víno
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
- max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Polosladké víno
Polosladké víno má obsah cukru ve víně větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr.
Nejprodávanější

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

suché, moravské zemské víno

polosuché, moravské zemské víno

polosuché, pozdní sběr

polosuché, moravské zemské víno

polosuché, výběr z hroznů

suché, pozdní sběr