Suchá vína
Jak poznat dobře suché víno?
Víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, jenž smí dosahovat:
- max. 4 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
Mezi naše tradiční suché bílé víno patří vína vyráběná z odrůd: Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Hibernal, Sauvignon a Muller Thurgau.
Nejprodávanější
Víno má světle zelenožlutý odstín a voní po muškátu a bezinkách s nádechem grepu a broskve....
Zelenožlutá barva, muškátově-bezinkově ovocná vůně s tóny grepu či broskve. Středně plné,...
Barva vína je až černo-fialová, což svědčí o jeho intenzitě a bohatosti. Vůně vás okamžitě...
Limitovaná edice vín zrajících minimálně 12 měsíců v dubových sudech. Víno tím získalo...
Letní svěží a hlavně výjimečně pitelné víno, které je ideální společníkem na letní teplé dny....
Kupáž odrůd Veltlín zelený a Ryzlink vlašský. Poměr je 50% VZ a 50% RV. Víno je krásně svěží a...
Osvěžující, ovocité a lahodné… taková je tato láhev jemně perlivého vína typu Frizzante. Vzhledem...
Zrálo 7 měsíců na jemném kvasničním kalu. K výrobě tohoto vína byla použita tzv "batonáž", to...
Tmavě červená barva tohoto vína láká již na první pohled svou hloubkou a bohatostí. Ve vůni se...
Víno zelenkavě zlatavé barvy. Vůně je medově lipová s kouřovými podtóny. Kořenitější chuť s...
První sklizeň (panenské). Barva světle zlatavá. Vůně jemně chlebnatá, mírně kořenitá. V...
Zelenožlutá barva tohoto vína přitahuje pozornost svou svěžestí a jasem. Ve vůni můžeme rozeznat...