Frizzante
Frizzante pochází z italštiny a česky znamená „jemně perlivé“.
V Itálii je Frizzante tradičně přívlastkem vína Prosecco, kde označuje mírně šumivou variantu tohoto druhu vína.
Jemně perlivé víno se tedy vyrábí tzv. Charmatovou metodou, kdy je víno plněno pod tlakem do lahví. Tato metoda je ve srovnání s tradiční výrobou šumivých vín výrazně rychlejší, levnější a velmi rozšířená u mladých, lehkých a ovocných vín. Cílem je vyrobit svěží a na konzumaci nenáročné víno, typicky s nižším obsahem alkoholu.
Pro naše Frizzante jsme vybrali odrůdy, které svým charakterem v souladu s jemným perlením nabídnou jedinečný chuťový zážitek. Díky nižšímu obsahu alkoholu jde bez nadsázky o drink na celý letní den.
Servis je naprosto identický jako u šumivých vín a doporučuje se podávat při teplotě 6-8°C.
Nejprodávanější

polosuché, jemně perlivé moravské zemské víno