Suché, polosuché a polosladké víno, Strana 5

Suché víno 

Suché víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, jenž smí dosahovat:

  • max. 4 g zbytkového cukru na litr nebo
  • max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.

#ShowMore#

Polosuché víno

Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:

  • max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
  • max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.

Polosladké víno 

Polosladké víno má obsah cukru ve víně větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr.

Kudyznudy.cz - tipy na výlet CZIN.eu