Polosuchá vína
Jaké je polosuché víno?
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
- max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Mezi naše tradiční polosuché bílé víno patří vína vyráběná z odrůd: Hibernal, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Rivaner (Muller Thurgau), Chardonnay, Ryzlink vlašský, Kerner a Neuburské.
Nejprodávanější
Zelenožlutá barva, jemná květinová vůně, ve zralém víně se objevuje vůně hrušek, chlebové kůrky i...
Světle zelenkavě žlutá barva. Ve vůni převažují ovocné tóny červeného rybízu, případně...
Zelenožlutá až nazlátlá barva vína. Jeho vůně vás okouzlí citrusovým aromatem, které se...
Zelenožlutá barva tohoto vína láká svou svěžestí a jasností, která připomíná teplý letní den. Ve...
Světle žlutá barva vína okamžitě přitahuje oko svou jemností a elegancí. Vůně je aromaticky...
Světle zlatožlutá barva, v mladém víně jsou vůně ořechů a ve zrajícím přecházejí do vůní...
Barva zlatožlutá. Vůně s tóny exotického a sadového ovoce, mírně kořenitá. V chuti je vysoce...
Zelenožlutá barva tohoto vína láká svou svěžestí a jasností, která připomíná teplý letní den. Ve...
Osvěžující, lahodné a lehčí víno s nižší kyselinou … taková je tato láhev jemně perlivého...
Zelenožlutá barva tohoto vína okamžitě upoutá pozornost svou svěžestí a živostí. Vůně je nápadně...
Zelenožlutá barva, muškátově ovocná vůně s tóny grepu či broskve. Středně plné, harmonické a...
Lahodné víno má zelenožlutou až slámově žlutou barvu a středně plné tělo. Svěží, aromatické...