Polosuchá vína
Jaké je polosuché víno?
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
- max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Mezi naše tradiční polosuché bílé víno patří vína vyráběná z odrůd: Hibernal, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Rivaner (Muller Thurgau), Chardonnay, Ryzlink vlašský, Kerner a Neuburské.
Nejprodávanější

Zelenožlutá barva tohoto vína okamžitě upoutá pozornost svou svěžestí a živostí. Vůně je nápadně...

Barva zlatožlutá. Vůně s tóny exotického a sadového ovoce, mírně kořenitá. V chuti je vysoce...

Zelenožlutá až nazlátlá barva vína. Jeho vůně vás okouzlí citrusovým aromatem, které se...

Osvěžující, lahodné a lehčí víno s nižší kyselinou … taková je tato láhev jemně perlivého...

Světle zelenkavě žlutá barva. Ve vůni převažují ovocné tóny červeného rybízu, případně...

Víno zlatožluté barvy nabízí skutečně komplexní zážitek pro smysly. Jeho vůně je delikátní a...

Víno se vyznačuje jemnou korálově růžovou barvou, která okouzlí na první pohled. Jeho...

Zelenožlutá barva, jemná květinová vůně, ve zralém víně se objevuje vůně hrušek, chlebové kůrky i...

Zelenožlutá barva tohoto vína láká svou svěžestí a jasností, která připomíná teplý letní den. Ve...

Zelenožlutá barva tohoto vína láká svou svěžestí a jasností, která připomíná teplý letní den. Ve...

Lahodné víno má zelenožlutou až slámově žlutou barvu a středně plné tělo. Svěží, aromatické...

Světle zlatožlutá barva, v mladém víně jsou vůně ořechů a ve zrajícím přecházejí do vůní...