Polosuchá vína
Jaké je polosuché víno?
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
- max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Mezi naše tradiční polosuché bílé víno patří vína vyráběná z odrůd: Hibernal, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Rivaner (Muller Thurgau), Chardonnay, Ryzlink vlašský, Kerner a Neuburské.
Nejprodávanější

Zelenožlutá barva, jemná květinová vůně, ve zralém víně se objevuje vůně hrušek, chlebové kůrky i...

Zelenožlutá barva tohoto vína okamžitě upoutá pozornost svou svěžestí a živostí. Vůně je nápadně...

Barva zlatožlutá. Vůně s tóny exotického a sadového ovoce, mírně kořenitá. V chuti je vysoce...

Víno zlatožluté barvy nabízí skutečně komplexní zážitek pro smysly. Jeho vůně je delikátní a...

Barva zlatožlutá. Vůně s tóny exotického a sadového ovoce, mírně kořenitá. V chuti je vysoce...

Víno se vyznačuje jemnou korálově růžovou barvou, která okouzlí na první pohled. Jeho...

Lahodné víno má zelenožlutou až slámově žlutou barvu a středně plné tělo. Svěží, aromatické...

Světle zlatožlutá barva, v mladém víně jsou vůně ořechů a ve zrajícím přecházejí do vůní...

Zelenožlutá barva tohoto vína láká svou svěžestí a jasností, která připomíná teplý letní den. Ve...

Zelenožlutá až nazlátlá barva vína. Jeho vůně vás okouzlí citrusovým aromatem, které se...

Zelenožlutá barva, muškátově ovocná vůně s tóny grepu či broskve. Středně plné, harmonické a...

Zelenožlutá až nazlátlá barva vína. Jeho vůně vás okouzlí citrusovým aromatem, které se...