Polosuchá vína
Jaké je polosuché víno?
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
- max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
- max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Mezi naše tradiční polosuché bílé víno patří vína vyráběná z odrůd: Hibernal, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Rivaner (Muller Thurgau), Chardonnay, Ryzlink vlašský, Kerner a Neuburské.
Nejprodávanější

Barva zlatožlutá. Vůně s tóny exotického a sadového ovoce, mírně kořenitá. V chuti je vysoce...

Zelenožlutá barva, jemná květinová vůně, ve zralém víně se objevuje vůně hrušek, chlebové kůrky i...

Světle žlutá barva vína okamžitě přitahuje oko svou jemností a elegancí. Vůně je aromaticky...

Zelenožlutá barva tohoto vína okamžitě upoutá pozornost svou svěžestí a živostí. Vůně je nápadně...

Víno se vyznačuje jemnou korálově růžovou barvou, která okouzlí na první pohled. Jeho...

Osvěžující, lahodné a lehčí víno s nižší kyselinou … taková je tato láhev jemně perlivého...

Víno zlatožluté barvy nabízí skutečně komplexní zážitek pro smysly. Jeho vůně je delikátní a...

Osvěžující, ovocité, plné, lahodné… taková je tato láhev jemně perlivého vína typu Frizzante....

Lahodné víno má zelenožlutou až slámově žlutou barvu a středně plné tělo. Svěží, aromatické...

Zelenožlutá až nazlátlá barva vína. Jeho vůně vás okouzlí citrusovým aromatem, které se...

Kupáž odrůd Veltlín zelený a Ryzlink vlašský. Poměr je 50% VZ a 50% RV. Víno je krásně svěží a...

Zelenožlutá až nazlátlá barva vína. Jeho vůně vás okouzlí citrusovým aromatem, které se...